Wat is online marketing?

geslaagd 2Bfound

2Bsmart

2Bfound biedt een uitgebreide kennisbank op het gebied van online marketing en met onze expertise proberen wij al je vragen te beantwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust per mail en wie weet vind jij jouw vraag, inclusief antwoord, binnekort terug in onze kennisbank!

 

Wat is online marketing?

Dit is een vraag die vele antwoorden kent. Online marketing bestaat namelijk uit meerdere diensten, hierover later meer. Kort en krachtig gezegd is de definitie van online marketing: online marketing is een verzamelnaam van verschillende technieken die je online kunt inzetten om je product/dienst/website op internet te promoten.

Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd en wordt door bedrijven ingezet om verschillende online doelen te behalen. Hierbij kun je denken aan doelen als:

  • Inschrijvingen
  • Webshopverkopen
  • Offerte aanvragen
  • Contactaanvragen (contactformulieren, mailtjes en belletjes)
  • Enzovoorts…

Dit soort online doelen worden ook wel conversies genoemd en zijn vaak de uiteindelijke doelen van online marketing.

Wat is online marketing
Waarom online marketing inzetten

Waarom online marketing?

Dat is natuurlijk een hele goede vraag! Hierboven wordt al kort uitgelegd waarom je online marketing in zou moeten zetten; namelijk voor het behalen van online doelen/conversies. Maar dat is niet de enige reden om online marketing in te zetten. Uiteraard is het behalen van een conversie het einddoel, maar er zijn nog tal van andere redenen om aan de slag te gaan met online marketing. Online marketing is namelijk:

  • Meetbaar: in tegenstelling tot buitenreclame (zoals een abri bij de bushalte), is online marketing (zoals een advertentie in Google) wel meetbaar. Het is namelijk te achterhalen hoeveel mensen hebben geklikt op je advertentie, maar ook kun je zien wie van deze mensen daadwerkelijk een conversie hebben uitgevoerd. Dankzij deze data kun je gelijk zien hoeveel het je daadwerkelijk heeft opgeleverd.
  • Persoonlijk & gericht: in vergelijking met traditionele marketing, kan je online marketing heel persoonlijk en gericht inzetten. Zo kan je een campagne opzetten en deze specifiek richten (targeten) op een doelgroep die bijvoorbeeld geïnteresseerd is dameskleding en wordt deze niet getoond aan zij die niet relevant zijn.
  • Flexibel & 24/7 inzetbaar: online marketing kan je altijd en overal inzetten. Zo ben je niet gebonden aan een vast aantal dagen of bepaalde tijdvlakken. Een campagne kan bijvoorbeeld zo aan- of uitgezet worden.
  • Goedkoop: als online marketing goed wordt ingezet door een ervaren online marketeer, is het vele malen goedkoper dan traditionele marketing. Dit heeft met name met bovenstaande punten te maken.

Online marketing diensten

Nu je de definitie van online marketing weet, is het ook goed om te weten welke methodes hieronder vallen. In die zin is online marketing namelijk een erg breed begrip en kun je online op verschillende manieren je doelgroep bereiken. De belangrijkste en grootste online marketing diensten zijn:

De verschillende online marketing diensten

Lezers beoordelen onze kennisbank met:

De 2Bfound online marketing kennisbank wordt beoordeeld met een 8.7 door 361 tevreden lezers!
98 / 100
38 beoordelingen
94 / 100
67 beoordelingen
98 / 100
7 beoordelingen
91 / 100
70 beoordelingen
Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb jij een brandende vraag maar kan jij jouw vraag/antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat jouw vraag/antwoord in deze kennisbank komt te staat!
En natuurlijk beantwoorden we jouw vraag ook direct naar jou persoonlijk 😉

Kennisbank
Bezig met versturen
Vriesestraat 119, 3311 NP Dordrecht
Tel:
078 - 844 52 71
Fax:
084 - 726 70 39
KVK:
24406389
BTW-nr:
NL1802.76.943.B01