B2C Online Marketing - Een succesvolle e-commerce webshop!

Run jij een webshop? Dan wil je dat jouw pagina’s en producten online goed gevonden worden. Online marketing is dé manier om dat voor elkaar te krijgen, maar dan wel met een ijzersterke strategie. 2Bfound ontwikkelt voor jouw webshop een B2C online marketing strategie die bij jouw merk past en die aanslaat bij jouw doelgroep. Ben jij er klaar voor om jouw verkoopcijfers door het dak te zien gaan?

Wat is B2C online marketing?

B2C is een afkorting voor business to consumer. Deze vorm van marketing heeft dan ook particuliere consumenten als doelgroep. Bij B2C online marketing is het van belang om te weten waar jouw potentiële klanten online naar zoeken, zodat jij de juiste communicatie online kan inzetten. Voorbeelden van B2C online marketing uitingen zijn web- en productteksten, blogs, video’s, whitepapers en nieuwsbrieven. Deze content kan worden verspreid op al je online kanalen, zoals je website en je social media pagina’s. 

Een belangrijk onderdeel van B2C online marketing is zoekmachine optimalisatie (SEO). Hierbij worden allerlei activiteiten uitgevoerd die bijdragen aan een hogere positie van je pagina’s in de zoekmachine. Ook adverteren in de zoekmachine (SEA) kan worden ingezet bij B2C online marketing. Hiermee kom je tegen betaling direct bovenaan te staan in de zoekmachine bij bepaalde zoektermen. Bijvoorbeeld bij termen waarop de consument van jouw doelgroep veel naar zoekt. 

Content marketing voor een hoge positie in Google
B2b vs B2C afbeelding

Wat is het verschil tussen B2B en B2C online marketing?

Het grootste verschil tussen B2C en B2B (business to business) ligt er vrij dik bovenop: de één richt zich op consumenten, en de ander op bedrijven. Maar welke verschillen zijn er nog meer? En wat betekent dit voor je online marketing aanpak? Dit zijn de belangrijkste verschillen van B2C online marketing ten opzichte van B2B online marketing:

  • B2C bedrijven hebben vaak grote en brede doelgroepen. Deze kun je onderverdelen in kleinere en specifieke doelgroepen. 
  • De B2C markt kent veel online concurrentie en daardoor relatief lage gemiddelde orderwaardes.
  • De customer journey is bij B2C korter dan bij B2B, omdat een individuele consument de aankoopbeslissing maakt.
  • De doelgroep van B2C bedrijven is online buiten kantoortijden: dus rond de lunch en in de avonduren. 

Een succesvolle B2C online marketing strategie opzetten

Wil jij gaan knallen met jouw e-commerce bedrijf dankzij B2C online marketing? Maak dan eerst een duidelijk plan van aanpak. Hierin omschrijf je onder andere je online bedrijfsdoelstellingen, je huidige situatie, jouw USP’s en de ontwikkeling en levenscyclus van je product. Daarna ga je over tot het analyseren van de prestaties van je webshop tot dusver. Vervolgens onderzoek en bepaal je je doelgroep, en analyseer je de concurrentie. Tot slot kies je op welke kanalen je gaat communiceren. Is jouw doelgroep actief op Instagram? Dan neem je dat platform mee in je kanaalkeuze

Lees hier alles over het opzetten van e-commerce strategie

freelance tekstschrijver gezocht
SEO tekstschrijver vanuit huis

2Bfound: jouw partner voor een succesvolle B2C online marketing campagne

2Bfound is dé expert in online marketing en kan jou als geen ander helpen bij het opzetten van een winnende B2C online marketing strategie. Naast onze diepgaande kennis is er nog een aantal redenen waarom 2Bfound de ideale partner voor jou is:

  • Wij geven jou eerlijk en realistisch advies, waardoor jij altijd direct weet waar je aantoe bent. 
  • We zijn transparant en nemen we de klant altijd mee in ons proces. 
  • Onze vakidioten hebben jarenlange ervaring en hebben al meerdere successen voor webshops geboekt.

Benieuwd naar de successen die onze experts al voor andere webshops hebben behaald? Bekijk onze cases!

Meer weten?

Wil jij weten wat 2Bfound concreet voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij verdiepen ons graag in jouw situatie, en staan te springen om successen te boeken voor jouw e-commerce bedrijf!

content marketing training volgen bij 2Bfound academy

Wat klanten zeggen...

Rolf Bergman Sales Manager, Club Champagne

2Bfound is voor mij een prettige en betrouwbare partner op het gebied van online marketing. No-nonsense en kennis van zaken. Zowel op strategisch als uitvoerend gebied denken ze vanaf het begin met me mee om Club Champagne tot een succes te maken. De resultaten liegen er niet om. Ik kan 2Bfound aan iedere serieuze online ondernemer aanbevelen.

Amber Belicio Cheats

Ik werk ontzettend graag samen met 2bfound, het zijn super vriendelijke heren die snel schakelen wanneer je iets nodig hebt! Bij het optimaliseren van de webshop hebben ze enorm veel sterke punten aangedragen die zorgen voor veel betere verkoop. Van niet vindbaar of slecht vindbaar op het internet naar een nummer 1 positie op internet is natuurlijk helemaal wat je wilt! We timmeren hard aan de weg om nog veel meer succes te behalen op andere vlakken dus aan mij hebben ze een zeer tevreden klant!

Josien Jojo Jeans

Heel prettig samenwerken met 2Bfound! Een webshop runnen is een hele klus en met name het 'gevonden' worden is zeer van belang. Voor mij als onderneemster is dat een hele andere tak van sport en ik ben blij dat ik dat met alle vertrouwen uit handen kan geven en weet dat het goed zit! Zo kan ik mij concentreren op de rest! Wat ik ook erg fijn vind zijn de contentdagen om de maand. Ik werk dan bij 2Bfound op kantoor aan het verbeteren van de website en het maken van nieuwsbrieven voor de klant. Het is fijn om dit te doen 'samen' met 2Bfound en zo ook voor al mijn vragen gelijk terecht te kunnen. Tevens zie ik ze bijna als collega's om eens mee te sparren! Kortom, ik zie 2Bfound als onmisbare partner in het runnen van mijn online winkel.

Klantbeoordelingen

Online marketing strategie wordt beoordeeld met een 8.8 door 60 tevreden klanten!
94 / 100
67 beoordelingen
91 / 100
70 beoordelingen
98 / 100
38 beoordelingen
98 / 100
7 beoordelingen

Gerelateerde berichten

B2B online marketing succes
27-05-21

B2B online marketing: hoe pak je dat aan? Onze succesverhalen!

Een succesvolle B2B online marketingstrategie opstellen? Bekijk onze succesverhalen zodat je direct weet hoe je dat aanpakt! Lees meer
buyer persona maken
18-02-21

Hoe maak je een buyer persona? (gratis template)

Een buyer persona is een handige tool voor marketeers: het helpt je om je in je doelgroep te verplaatsen. Wij vertellen je hoe je zelf een buyer persona kunt maken met behulp van een gratis template! Lees meer
Aan de slag met jouw online marketing strategie?

Vul het onderstaand formulier in om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Contactpersonen
Tim Leijs Online marketeer
Tim Leijs
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)
Wilfred Stomp eigenaar 2Bfound en SEO expert
Wilfred Stomp
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)

Weet jij alles al over B2C online marketing? Test jezelf!

B2C is een afkorting voor business to consumer. Deze vorm van marketing heeft dan ook particuliere consumenten als doelgroep. Bij B2C online marketing is het van belang om te weten waar jouw potentiële klanten online naar zoeken, zodat jij de juiste communicatie online kan inzetten.
Het grootste verschil tussen B2C en B2B (business to business) ligt er vrij dik bovenop: de één richt zich op consumenten, en de ander op bedrijven.
Maak dan eerst een duidelijk plan van aanpak. Hierin omschrijf je onder andere je online bedrijfsdoelstellingen, je huidige situatie, jouw USP’s en de ontwikkeling en levenscyclus van je product. Daarna ga je over tot het analyseren van de prestaties van je webshop tot dusver. Vervolgens onderzoek en bepaal je je doelgroep, en analyseer je de concurrentie. Tot slot kies je op welke kanalen je gaat communiceren.