Jojo Jeans

Jojo Jeans verkoopt broeken als een 🚀 door de inzet van slimme online marketing

Zoekmachine Optimalisatie  |  Google Adverteren

Google Display Network

Google adverteren

- Gemiddeld conversiepercentage van 15% over het eerste half jaar van 2021
- Gemiddelde ROAS van 2000% over het eerste half jaar van 2021

2Bfound case zoekmachine optimalisatie SOLO Gietvloeren

Zoekmachine optimalisatie

- 12 belangrijke zoekwoorden stijf bovenaan op rank 1
- Top 3 rankings op de 3 belangrijkste jeansmerken
- Afgelopen jaar (2020) met 36% gestegen tot ruim 20k SEO bezoekers t.o.v 2019

logo-jojojeans

Jojo Jeans verkoopt comfortabele en kwalitatief goede spijkerbroeken voor zowel dames als heren. Naast een goedlopende webshop heeft Jojo Jeans een eigen winkel in het centrum van Dordrecht. Omdat de webshop tegenwoordig al zó goed loopt, is er besloten deze winkel slechts enkele dagen per week te openen. Hoe Jojo Jeans dit samen met 2Bfound voor elkaar heeft gekregen? Wij leggen het je uit met deze case.

Je zichtbaarheid maximaliseren met Google Advertising

Bij het opzetten van de campagne structuur binnen het Google Ads account van Jojo jeans kwamen we er als SEA specialist al snel achter dat verschillende methodes effectief kunnen werken. Omdat Jojo Jeans verschillende kledingmerken verkoopt was het inzetten Google Shopping het meest voor de hand liggend. Maar om de zichtbaarheid te maximaliseren hebben we er bewust voor gekozen om naast Google Shopping ook Google search in te zetten. 

Door het effectief inzetten van deze combinatie binnen Google Ads valt Jojo Jeans steeds meer op in de SERP. Met de Google Shopping campagnes halen we de afgesproken ROAS van 10, wat inhoudt dat elke euro die geïnvesteerd wordt in advertentiebudget uiteindelijk 10 euro aan omzet oplevert. Daarnaast haalden we met de zoekadvertenties een conversiepercentage van 15% over het eerste half jaar van 2021. 

Binnen de zoekadvertenties hebben we gebruik gemaakt van locatie extensie. Deze extensie laat potentiële kopers de fysieke locatie van het adres zien met daarbij ook de openingstijden. Omdat dit niet in Google Shopping kan worden weergeven hebben we dit mooi uitgelicht in de zoekadvertenties. Zo konden we naast het stimuleren van de verkopen ook awareness te creëren voor de winkel in Dordrecht.

Telefoon mockup (JoJo Jeans)
JoJo jeans dynamische

Dynamische remarketing

Omdat we weten weten dat het grootste gedeelte van de websitebezoekers nog in de oriëntatiefase zit en niet direct tot aankoop over zal gaan, hebben we dynamische remarketing ingezet. Jojo Jeans verkoopt kleding en de websitebezoekers van Jojo Jeans zijn op zoek naar specifieke merken. Hierdoor konden we met dynamische remarketing precies de producten laten zien die de websitebezoekers eerder hebben bekeken. Via deze weg triggereren we deze eerdere websitebezoekers om wederom de website van Jojo Jeans te bezoeken en tot conversie over te gaan.

Een duurzame SEO strategie

Vanuit de totale online marketingstrategie hebben we voor Jojo Jeans een duurzame SEO strategie uitgerold. Daarbij richten we ons op zowel categorieniveau als productniveau, om zo naast de interessantste zoekvolumes ook zeer gericht verkeer te trekken. We richten ons op de belangrijkste jeans categorieën en bouwen geleidelijk aan autoriteit op. Inmiddels heeft dat ertoe geleid dat SEO een vaste waarde is voor Jojo Jeans met een inkomsten aandeel van ongeveer 30%. Het verkeer vanuit SEO is daarbij nu maandelijks verdrievoudigd in vergelijking met het begin van de samenwerking. 

Quote template voor cases (jojo jeans

Reactie van de klant

Josien Jojo Jeans

Heel prettig samenwerken met 2Bfound! Een webshop runnen is een hele klus en met name het 'gevonden' worden is zeer van belang. Voor mij als onderneemster is dat een hele andere tak van sport en ik ben blij dat ik dat met alle vertrouwen uit handen kan geven en weet dat het goed zit! Zo kan ik mij concentreren op de rest! Wat ik ook erg fijn vind zijn de contentdagen om de maand. Ik werk dan bij 2Bfound op kantoor aan het verbeteren van de website en het maken van nieuwsbrieven voor de klant. Het is fijn om dit te doen 'samen' met 2Bfound en zo ook voor al mijn vragen gelijk terecht te kunnen. Tevens zie ik ze bijna als collega's om eens mee te sparren! Kortom, ik zie 2Bfound als onmisbare partner in het runnen van mijn online winkel.

Ook samen mooie resultaten halen?

Neem contact op:

Uw specialisten

Of neem direct contact op met een specialist op dit gebied

Tim Leijs Online marketeer
Tim Leijs
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)
Online Advertising Specialist Wouter Troost bij 2Bfound
Wouter Troost
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)
Bas de Roy bij 2Bfound online marketing
Bas de Roy
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)