Club Champagne

club champagne e-commerce

Club Champagne is in 2015 gestart als webshop voor luxe, kwalitatieve champagnes. 2Bfound is vanaf het begin nauw betrokken geweest als online partner. We hebben de webshop op maat gerealiseerd in Lightspeed.

Samen met eigenaar Jasper is de online marketing strategie bepaald. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met SEO, SEA, conversie optimalisatie en content marketing.

Door de goede afstemming van de verschillende facetten van online marketing hebben we samen met Jasper een snelgroeiend, winstgevend e-commerce concept neergezet.

Wat zijn de resultaten?

Online advertentie ROI van 1700%

Iedere euro online advertentiebudget wordt zeventien keer terugverdiend. Vooral via Google Shopping komt zeer waardevol verkeer naar de webshop.

Sterke positionering in Google

Ook organisch is de shop goed vindbaar, met ruim 100 top-10 posities in Google voor waardevolle zoekwoorden in juli 2019.

Maandelijkse omzetgroei

In iedere periode ten opzichte van het jaar ervoor behaald Club Champagne een omzetgroei van minimaal 25%.

Hoe wij dit hebben bereikt:

E-commerce

Club Champagne kwam bij 2Bfound met het verzoek een e-commerce website te laten maken. De website is vervolgens in Lightspeed gemaakt en direct SEO-geoptimaliseerd. Er is gekozen voor een luxe design, zodat dit aansluit bij de communicatiestrategie van Club Champagne.

Zoekmachine Optimalisatie

Door de inzet van een zoekwoordenonderzoek is de website ingericht op basis van het zoekgedrag van de doelgroep. Rekening houdend met het SEO-technische gedeelte van de webshop. Verder heeft 2Bfound goed ingespeeld op evenementen, zoals Valentijnsdag, geschenkschets voor verjaardagen of relatiegeschenken.

Google Ads

Google Ads is een perfecte aanvulling op zoekmachine optimalisatie en content marketing. Met name door het adverteren op merknaam verzeker je jezelf van de #1 positie binnen Google. Hier is onder meer gebruik gemaakt van responsieve zoekadvertenties, om zo de beste advertenties te tonen aan de doelgroep.

Google Shopping

Met een geoptimaliseerde productfeed in het Merchant Center van Google is Google Shopping ingezet. Door de inzet van Google Shopping ziet de doelgroep direct een afbeelding van het product, de prijs en de aanbieder. Voor Club Champagne dus een ideaal advertentieplatform! Wij adviseren webshops dan ook altijd gebruik te maken van Google Shopping. Zeker in combinatie met zoekadvertenties.

Conversie Optimalisatie

Websiteverkeer genereren is één ding, het optimaliseren van dit websiteverkeer is een compleet andere tak van sport. Met behulp van gratis tools als Google Analytics en Hotjar is het aantal websitebezoekers dat een conversieactie (zoals een transactie) uitvoert op club-champagne.nl, verhoogd. Conversie optimalisatie wordt dus niet ingezet om ‘nieuw’ verkeer aan te trekken.

Content Marketing

Na het zoekwoordenonderzoek is een blogplan opgesteld gebaseerd, een essentieel onderdeel van content marketing. Het blogplan en bijhorende interne- en externe artikelen hebben als doel om organische bezoekers aan te trekken die op zoek zijn naar informatie, relevant aan de producten van Club Champagne. Zo zijn er veel artikelen geschreven voor relatiegeschenken, voedingstips, vader- en moederdag, et cetera.

Reactie van de klant:

Jasper Kleingeld Club Champagne

2Bfound is voor mij een prettige en betrouwbare partner op het gebied van online marketing. No-nonsense en kennis van zaken. Zowel op strategisch als uitvoerend gebied denken ze vanaf het begin met me mee om Club Champagne tot een succes te maken. De resultaten liegen er niet om. Ik kan 2Bfound aan iedere serieuze online ondernemer aanbevelen.

Ook samen een succesvol e-commerce concept opzetten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier
Bezig met versturen
Onze specialisten

Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met een specialist:

Wilfred Stomp eigenaar 2Bfound en SEO expert
Wilfred Stomp
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)