Brandblusser XL

bbxllogo

Brandblusser XL is onderdeel van Polmai Brandbeveiliging uit Barendrecht. De webshop verkoopt brandblussers en andere producten voor brandveiligheid. In 2015 kwam Brandblusser XL bij 2Bfound met de vraag om samen het online resultaat te verbeteren.

En met succes: ieder jaar stijgt de omzet, het aantal verkopen en het aantal websitebezoekers. Brandblusser XL is daarmee uitgegroeid tot één van de belangrijkste online spelers in de brandbeveiliging.

Wat is het resultaat?

Omzetstijging van ruim 500%

Sinds 2Bfound de campagnes van BBXL beheert is de maandomzet gemiddeld meer dan 500% gestegen.

ROI van meer dan 600%

Met behulp van onder andere Google Smart Shopping is het ROI op de advertenties meer dan 600%.

18 Zoektermen in de Top 3 van Google

Met 18 zoektermen in de top 3 en 50 zoektermen in de top 10 is BBXL één van belangrijkste online spelers.

Reactie van de klant

Pim Poppeliers Polmai Brandbeveiliging BV

We merken dat we elke dag meer bestellingen ontvangen sinds de samenwerking met 2Bfound. Dit heeft geresulteerd in een omzetstijging van maar liefst 500%!

Hoe hebben wij dit bereikt?

Google Ads

Met behulp van Google Ads en met name Google Shopping zijn de producten van BBXL bovenaan de zoekresultaten vaan Google vertoond. De combinatie webshop en Google Shopping is bij BBXL gebleken een waar succes te zijn. Door een geoptimaliseerde productfeed én scherpe prijzen wordt veel omzet geboekt via dit kanaal. Zeker met de hulp van Google Smart Shopping is de campagne nóg beter gaan draaien. Op dit moment worden ROI’s behaald  van meer dan 600%!

 

Facebook Retargeting Case 2Bfound Brandblusser XL

Facebook Advertising

Facebook Adverteren wordt ingezet om eerdere websitebezoekers te benaderen door middel van Facebook Remarketing. In dit geval is bewust gekozen om alleen bezoekers te targeten die een product hebben bekeken, aan het winkelmandje hebben toegevoegd maar niet hebben afgerekend. Op deze manier worden conversies alsnog binnengehaald.

Zoekmachine Optimalisatie

De meeste organisaties beginnen hun online marketing reis met Zoekmachine Optimalisatie. Na een grondig zoekwoordenonderzoek is het zoekgedrag van de doelgroep in kaart gebracht. Door hier meta titles en meta descriptions op te baseren die de juiste intentie (het kopen van producten) uitlokken wordt de consument getriggerd op het zoekresultaat te klikken.

 

SEO Zoekmachine Optimalisatie Case 2Bfound Brandblusser XL
SEO Content Case 2Bfound Brandblusser XL

SEO Content

Door vervolgens ook gerichte SEO Content te schrijven voor de desbetreffende landingspagina wordt de zoekopdracht voor zowel de websitebezoekers als voor Google bevestigd. Voor het kopen van brandblussers ben je op deze pagina op de juiste plek. Het matchen van het zoekgedrag van de consument en de SEO geoptimaliseerde content op de landingspagina is in deze cruciaal gebleken.

Ook samen mooie resultaten halen?

Neem contact op:

Contactformulier
Bezig met versturen
Uw specialisten

Of neem direct contact op met een specialist op dit gebied

David Gallois online marketeer
David Gallois
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)