Dé inhaakkalender van 2020

Soms is het erg lastig om content te verzinnen voor je social media. Natuurlijk zit niemand te wachten op alleen maar blogartikelen. Af en toe een leuke inhaker doet het altijd goed. Maar waarop kan je als bedrijf nou precies inhaken? Geen paniek, ongeveer iedere dag in het jaar heeft één of meerdere titels. Om jou op weg te helpen hebben wij een toffe inhaakkalender gemaakt. Deze download je onderaan deze pagina!

De 2Bfound inhaakkalender 2020

De Inhaakkalender van 2020

Je hebt een inhaakkalender, wat nu?

Het hebben van een inhaakkalender is leuk, maar het moeilijkste komt natuurlijk nog. Want hoe ga je op een leuke manier inspelen op wereld stroopwafel dag of Schoonmoederdag? Om je op weg te helpen hebben we wat tips op een rij gezet. En dan is het nog niet eens internationale dag van de vriendschap! 😉

 

1. Wees voorbereid op komende ‘dagen’

Nu je de inhaakkalender bijna in je inbox hebt, is het verstandig om een dag in te plannen met je collega’s en samen leuke content te verzinnen voor de inhakers die bij jouw bedrijf passen. Vervolgens zorg je ervoor dat je voor de geselecteerde inhakers de content al ver van tevoren hebt klaarliggen. Hierdoor hoef je op de dag zelf niet onder druk een leuke inhaker te verzinnen, omdat je dit al op een rustiger moment hebt bedacht. Daarnaast is het belangrijk om voorbereid te zijn op de tijd nadat je een inhaker hebt geplaatst. Inhakers zijn namelijk viral-gevoelig en kunnen dus reacties uitlokken. Zorg ervoor dat je iemand hebt die kan reageren wanneer het nodig is.

 

2. Staar je niet blind op de inhaakkalender maar kijk ook om je heen

Inhaken op Pasen, Vaderdag en de verjaardag van Google is natuurlijk een leuk begin maar je speelt wel op safe. De leukste inhakers spelen in op recente gebeurtenissen die niet gepland zijn, zoals onverwachte successen op de Olympische Spelen, een relletje in de media of een hittegolf.

 

3. Combineer social media met andere media

Wil je echt scoren met je inhaker zet dan meer vormen van media in. Zo kan je een blogartikel schrijven over het onderwerp en deze aan je inhaker op social media hangen zodat je naast een boost aan bekendheid ook meer verkeer op je website krijgt! Wanneer je een inhaker hebt gevonden die echt goed bij jouw bedrijf past, dan kan je overwegen om er ook een offline actie aan te verbinden. Stel bijvoorbeeld dat je de eigenaar bent van een pizza restaurant. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om op Pizza Party Dag, gratis pizza’s uit te delen en dit te delen via social media. Reken maar dat mensen hier over gaan praten! 🍕

 

Download de 2Bfound inhaakkalender 2020

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt de 2Bfound inhaakkalender 2020 in je mailbox! Wil je ook nog de inhaakkalender van 2019 hebben. Klik dan hier!

 

Astrid de Hoon Content manager

Over de auteur: Astrid de Hoon

98 / 100
38 beoordelingen
98 / 100
7 beoordelingen
94 / 100
67 beoordelingen
91 / 100
70 beoordelingen

Beoordelingen artikel:

Dé inhaakkalender van 2020 wordt beoordeeld met een 8.4 door 163 tevreden lezers!